De organisatie gaat met de Zelfevaluatie op  VrijwilligeInzetGoedGeregeld.nl aan de slag. Deze geeft op vier onderdelen inzicht in alles wat nodig is voor een goed vrijwilligersbeleid en -management en is geschikt voor alle organisaties die met vrijwilligers werken.

Het NOV-keurmerk laat zien dat een organisatie structureel werkt aan goed vrijwilligersbeleid en –management. Vrijwilligers zijn trots, voelen zich betrokken en stralen dat uit. Een organisatie laat zien dat ze vrijwilligers belangrijk vinden en waarderen en dat ze hun vrijwilligersbeleid blijven evalueren en verbeteren.

Jij bent iemand die…

Wat maakt het werk van een Goed Geregeld-adviseur zo boeiend?

Jij bent als adviseur écht van meerwaarde. Je zult zien dat je in dit werk groeit in je rol; zowel in je adviesvaardigheden als op de inhoud van vrijwilligersbeleid. Je adviseert en coacht een organisatie om stappen te zetten in het (nog) beter werken met vrijwilligers en een visie te ontwikkelen hoe ze willen werken met vrijwilligers. Je denkt mee in hoe ze dit, op een manier die past bij de organisatie, kunnen omzetten in praktische en werkbare documenten die ze ook in de praktijk gebruiken. Je ziet een organisatie stappen zetten en zich ontwikkelen. Geen Goed Geregeld-traject is hetzelfde; iedere organisatie is anders en dat maakt het ook zo afwisselend! De ene keer zit je bij een Buurthuis, de andere keer bij een Hospice, een welzijnsinstelling of bij de Bibliotheek. Superleuk als je toe bent aan verdieping of meer uitdaging in je werk!

Wat is soms een uitdaging voor een Goed Geregeld-adviseur?

Goed Geregeld trajecten zijn leuk, boeiend, uitdagend en gaan niet altijd volgens planning! Je hebt soms geduld nodig, er zitten wel eens dingen tegen; de organisatie bepaalt het tempo. Als Goed Geregeld-adviseur geef je advies en coach je in dit proces. Én je stelt kritische vragen als je ziet dat er nog zaken ontbreken of onvoldoende zijn georganiseerd in de organisatie. Want soms is het gewoon nog niet goed genoeg en dan denk je als adviseur mee over hoe het anders of beter kan.
Het is best precisiewerk; je kijkt mee zodat alle documentatie actueel en volledig is in de Zelfevaluatie; handig als je dat leuk vindt. En in het eindgesprek stel je mensen op hun gemak, creëer je een open en fijne sfeer, vraag je door én durf je kritische vragen te stellen, om erachter te komen of dat wat zo mooi op papier staat, ook echt werkt in de praktijk.

De Basisinstructie

In de Basisinstructie wordt uitgelegd wat het Keurmerk Goed Geregeld precies inhoudt en hoe het proces naar het keurmerk eruit zien. We doorlopen de Zelfevaluatie en het Trajectformulier en we gaan in op jouw rol als adviseur in het hele proces.

Deze Basisinstructie bestaat uit drie delen: 1 keer live en 2 keer online. Tussen deze momenten door ga je met opdrachten aan de slag om alvast te oefenen in de praktijk, zoals het samen met een organisatie invullen en bespreken van een Zelfevaluatie en het gebruiken van een Trajectformulier.

Ieder jaar worden er Intervisie-momenten aangeboden voor alle Goed Geregeld-adviseurs. Om je licentie te behouden is het belangrijk om minimaal 1x per jaar deel te nemen aan een Intervisie. Daarmee houd je je kennis op peil en wissel je ervaringen uit met collega adviseurs in het land.

Kosten Goed Geregeld-adviseurschap

De basisinstructie ter voorbereiding op het adviseurschap kost € 150 (vrijgesteld van BTW).

Licentiekosten: als er één persoon binnen een organisatie actief is als Goed Geregeld-adviseur dan zijn de kosten € 175 per jaar, voor elke volgende Goed Geregeld-adviseur € 100 extra. De basisinstructie wordt in principe twee keer per jaar aangeboden, in het voorjaar en het najaar.

Wat krijg je als Goed Geregeld-adviseur voor een licentie?

Volgende Basisinstructie Goed Geregeld

De volgende Basisinstructie Goed Geregeld wordt in het najaar van 2024 in drie sessies aangeboden op:

- Donderdag 3 oktober, 10.00-15.00, live, bij PEP in Den Haag

- Maandag 21 oktober, 09.30-12.00, online

- Dinsdag 12 november, 09.30-12.00, online

Je dient alle drie de bijeenkomsten aanwezig te zijn om de Goed Geregeld licentie te ontvangen.

De volgende Basisinstructies zijn in het voorjaar en najaar van 2025.  

Hier kun je je aanmelden voor de volgende Basisinstructie

Als je je hebt aangemeld, neemt Marije Dévény contact met je op voor een korte kennismaking.

Wil je graag eerst meer weten of heb je een specifieke vraag? Neem contact op met Marije Dévény van Vereniging NOV: m.deveny@nov.nl.

Aan de slag met de Zelfevaluatie!

Start hier

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Volg Vereniging NOV: Inschrijven nieuwsbrief