Jij bent iemand die…

Wat maakt het werk van een Goed Geregeld-adviseur zo boeiend?

Dit zijn vaak langdurige en soms uitdagende en boeiende adviestrajecten waarbij jij als adviseur echt van meerwaarde bent. Je zult zien dat je in dit werk groeit in je rol van adviseur, zowel in je adviesvaardigheden als op de inhoud van vrijwilligersbeleid. Je ziet een organisatie stappen zetten en zich ontwikkelen. Superleuk als je toe bent aan verdieping of meer uitdaging in je werk!

Wat is soms een uitdaging voor een Goed Geregeld-adviseur?

Je hebt soms engelengeduld nodig en een lange adem. Belangrijk is ook dat je opbouwend kritisch kunt zijn, ook al ken je een organisatie goed en gun je ze het keurmerk. Want soms is het gewoon nog niet goed genoeg en dan denk je als adviseur mee over hoe het anders of beter kan. En het is best precisiewerk; je kijkt mee zodat alle documentatie actueel en volledig is in de Zelfevaluatie; handig als je dat leuk vindt. En je durft in een eindgesprek ook kritische vragen te stellen, om erachter te komen of dat wat zo mooi op papier staat, ook echt werkt in de praktijk.

De basistraining

In de basistraining wordt uitgelegd wat het Keurmerk Goed Geregeld precies inhoudt en hoe het proces naar het keurmerk eruit zien. We doorlopen de Zelfevaluatie en het trajectformulier en we gaan in op jouw rol als adviseur in het hele proces.

Deze basistraining bestaat uit drie delen: 1 keer live en 2 keer online. Tussen deze momenten door ga je met opdrachten aan de slag om alvast te oefenen in de praktijk, zoals het samen met een organisatie invullen en bespreken van een Zelfevaluatie en het gebruiken van een trajectformulier.

Na deze training worden er intervisie momenten aangeboden voor alle Goed Geregeld-adviseurs. Om je licentie te behouden is het belangrijk om minimaal 1x per jaar deel te nemen aan een Intervisie. Daarmee houd je je kennis op peil en wissel je ervaringen uit met collega adviseurs in het land.

Kosten Goed Geregeld-adviseurschap

De basistraining ter voorbereiding op het adviseurschap kost € 150 inclusief btw.

Licentiekosten: als er één persoon binnen een organisatie actief is als Goed Geregeld-adviseur dan zijn de kosten € 175 per jaar, voor elke volgende Goed Geregeld-adviseur € 100 extra. De basistraining wordt in principe twee keer per jaar aangeboden, in het voorjaar en het najaar.

Wat krijg je als Goed Geregeld-adviseur voor een licentie?

Hier kun je je aanmelden voor de volgende basistraining

Als je je hebt aangemeld, neemt Marije Dévény contact met je op voor een korte kennismaking.

Wil je graag eerst meer weten of heb je een specifieke vraag? Neem contact op met Marije Dévény van Vereniging NOV: m.deveny@nov.nl.

Aan de slag met de Zelfevaluatie!

Start hier

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Volg Vereniging NOV: Inschrijven nieuwsbrief